Erdedivisie Zeilen, training

zaterdag 19 maart tot 18:00u

Training in Monnickendam

Erdedivisie Zeilen, training

De WvB is ingeschreven en geplaatst voor de Eredivisie Zeilen 2016 !

Op 19 maart kunnen wij met de vereniging meedoen aan de laatste trainingsserie dag van J/Club, georganiseerd door de Keelboat Academy. J/Club is de eigenaar van de boten die gebruikt gaan worden in de Eredivisie Zeilen, dus een perfecte mogelijkheid om kennis te maken met deze nieuwe boot en het format van de Eredivisie Zeilen waar WV Breskens zich voor heeft geplaatst tijdens het testevent in oktober.

Na het testevent in oktober, gaat de Eredivisie Zeilen in 2016 echt van start: een succesvol format voor verenigingen dat over is gekomen vanuit Duitsland en inmiddels in Europa in vele landen gevaren wordt. In ieder land wordt niet alleen gestreden om de beste club van het land, maar ook de kwalificatie voor de Sailing Champions League waar de landskampioenen tegen elkaar strijden voor de titel van beste club van Europa.

In totaal zijn er vijf speelrondes, elk bestaande uit drie dagen. 18 Teams strijden tegen elkaar in 6 identieke, nieuwe J/70 sportboten, in hele korte wedstrijden: alles of niks dus! Veel wedstrijden dus en natuurlijk een top verenigingsactiviteit: je vaart tenslotte met de vlag van jouw vereniging achterop de boot! Jong en oud kan mee doen en het is zeker een platform om nieuwe leden aan te trekken en jeugdleden te behouden. En natuurlijk kan iedereen komen kijken en het eigen verenigingsteam toejuichen. Bij sommige verenigingen was het testevent zelfs op groot scherm te zien in het clubhuis, voor de thuisblijvers.

- videomateriaal voor eigen analyse  (https://www.youtube.com/c/KeelboatacademyNL)
Meld je z.s.m. aan bij Carlo
 
 
0653 867 380