Het werk van de klassencontroleur

zondag 2 maart van 10:30u tot 16:00u

Het Werk van de Klassencontroleur

De Watersportvereniging Breskens houdt in Breskens op zondag 2 maart van 10:30 tot ongeveer 16:00 uur in het clubgebouw van de Jachthaven van Breskens een seminar voor offshore zeilers en comité leden over procedures en uitleg van het werk van de klassencontroleur in het algemeen en over meetbrieven en het meten van zeilen, vrijboorden, tuiggegevens en veiligheidsuitrusting in het bijzonder.

De sprekers zijn de Nederlandse klassencontroleurs van de Noordzeeclub, Leo van Raam (ook voorzitter van de Technische Commissie) en Jacco Hekhuis.
Let wel, dit is geen opleiding tot erkend klassencontroleur. Dat is een 3 dagen durende opleiding in Nieuwegein.
Dit seminar geeft wedstrijdcomitéleden en de verantwoordelijke personen aan boord kort en bondig een interessant en goed inzicht in de aspecten van controles van zeilwedstrijdboten op klassenregels (meetbrieven) en veiligheidsuitrusting voorafgaande aan en ook tijdens zeilwedstrijdseries om zo tot een eerlijke strijd te komen.
Zoals gezegd is het onderwerp algemeen, maar hier in Breskens zal vanzelfsprekend ook de nodige aandacht aan het IRC handicap systeem gegeven worden.

En mocht u ooit gevraagd worden een erkend klassencontroleur een handje te helpen dan weet u na dit seminar in ieder geval waar het allemaal om draait.
De deelname en koffie is gratis, eventuele lunch in de jachtclub is wel voor eigen kosten.
Om een idee van de deelname te hebben geef als je van plan bent te komen even een seintje aan Roy van Aller.

Het zal informatief en instructief zijn en we zullen er zorg voor dragen dat het ook nog gezellig wordt.
Roep het ook rond, tenslotte hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Met zeilsportieve groeten

Roy van Aller
T: +31 117 382508
M:+31 620 133 157
E: royvanaller@zeelandnet.nl