Shielmartin Race Breskens

zaterdag 18 augustus

Wedstrijd rond de platen

Frans Maas zeilt met ons allen

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni is de Shielmartin dubbelrace Breskens-Zeebrugge-Breskens gevaren, nu op 18 augustus de “Frans Maas Shielmartin Race – Rond de Platen".

Enkele dagen voor het ongeval met de Capella een jaar geleden was ik met Frans te Nieuwpoort een nieuw jeugdproject gestart: “Restauratie van de Cobi M”, een vlet-sleepboot uit 1954, eigendom van de familie Muller uit Terneuzen. Een project in navolging van het Shielmartin project, hertekend en herbouwd.

Wat ben ik fier dat ik met “zo iemand” op pad mocht gaan en opgenomen werd in zijn warme vriendschap.

Frans, een eenvoudig en innemend mens, zo rijk aan kennis, ervaring en wijsheid, zo geliefd, iemand die het zeilen zoveel inhoud geschonken heeft.

Jullie kunnen Frans nu geen groter plezier doen dan massaal  deel te nemen aan de Shielmartin Races. Immers is dit Shielmartin-verhaal een beetje van ons allen en een voorbeeld voor de jonge mensen hoe ze hun leven mooi kunnen maken.

Wees welkom!

Lucien.

 

 

Shielmartin Fundraising

Zoals de Shielmartin nu reilt en zeilt is te danken aan een groot aantal donaties, de Cornerstones uit onze maatschappij. Zonder deze “Cornerstones” was en is de opdracht voor de Shielmartin Corporation onmogelijk.

Het centrale thema waarrond de corporatie is ontstaan is “Mens- Water-Wind”. In deze  context zeilt de Shielmartin over de zee, met een boodschap aan onze jeugd en bijstand aan de zwaksten van onze samenleving.

The Exclusive Shielmartin Races 2018 staan dit jaar voor “het jeugd leerproject van restauratie en conservering van een authentieke sleepboot uit 1954- de Cobi M”, alsmede voor bevordering van de zeilsport bij de jeugd.

 

Inschrijving

Elk jacht dient te beschikken over een geldige CR-meetbrief en zeilnummer.

Inschrijven kan eenvoudig via dit formulier

Wanneer is inschrijving is mogelijk:

Breskens Rond de Platen: 1 tot 17 augustus 2018

Inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt 30 euro

Het is sterk aanbevolen 2 jonge zeilers (10-18j) mee aan boord te hebben, of bereid te zijn deze mee aan boord te nemen.

 

Wedstrijd secretariaat en registratie :

18 augustus 2018         race office Breskens             08:30-09:30

Voor het complete Shielmartin programma : klik hier