Jeugdzeilen 2018

zondag 8 april van 10:00u tot 16:00u

zwembadles

In 2018 staan er weer enthousiaste groep met trainers en helpers klaar voor de zeillessen van de Watersportvereniging Breskens. Het beloofd weer een jaar vol zeilplezier te worden.

 

Naar gelang je ervaring wordt je ingedeeld in een groepje van 6 tot 8 kinderen. Tijdens de lessen leer je op jouw niveau basiskennis over knopen leggen en de wind, daarnaast leer je de vaardigheden van het zeilen in de Optimist, aanleggen, sturen, de stand van je zeil en in de gevorderde groep zelfs af en toe een wedstrijdje. Voorafgaand aan de lessen in de jachthaven van Breskens houden we een zwembad-les om kennis te maken met de optimist.

 

De data van de lessen zijn alsvolgt:

Zondag 8 april (kennismaking & zwembadles)

Zaterdag 2 juni (WVB klusdag, materiaal klaarmaken)

Zondag 10 juni

Zondag 24 juni

Zondag  1 juli

Zondag 8 juli

Zondag 2 september

Zondag 23 september (WVB Jeugd Clubkampioenschap voor alle deelnemers)

 

De lessen zijn meestal van 10:00 tot 16:00, indien dit anders is wordt dat op voorhand gecommuniceerd.

 

De minimale eisen voor de zeillessen zijn:

  • In bezit van een Zwemdiploma A (NL)
  • 8 jaar of ouder
  • Lid van Watersportvereniging Breskens, dit kan zijn familielid maar je kan ook jeugdlid worden, dit kost 20 euro per jaar. Hiermee kan je dan niet alleen de zeillessen volgen maar ook bijvoorbeeld meedoen met activiteiten zoals de Funrace.

 

De Watersportvereniging Breskens heeft zelf een aantal Optimisten tot haar beschikking die gebruikt kunnen worden door beginners. Naar gelang de inschrijvingen zullen deze verdeeld worden, inschrijven kan dus met en zonder boot. Bij de gevorderde groep is het wel de bedoeling dat je een eigen bootje mee brengt, heb je geen eigen bootje dan kunnen we je eventueel helpen met het zoeken naar een bootje om te kopen, te huren of te lenen.

De inschrijvingen zijn open tot 31 januari, daarna worden de groepen samengesteld en krijgt u een bevestiging. De inschrijving alleen is geen garantie dat u ook mee kunt doen.

Inschrijfgeld met eigen boot: € 50,-

Inschrijfgeld zonder eigen boot: € 75,-

Inschrijven voor de 2018 lessen : graag via dit formulier