Jeugdzeilen

 Jeugdzeilen 2017

 

300_logo-wvb-transparant.png

 

 

 

   

 

Samen met je groepje van maximaal 6 kinderen leer je tijdens de beginnerslessen sturen, aanleggen, knopen leggen en de basisvaardigheden van het zeilen in een optimist. Voorafgaand aan de lessen in de jachthaven van Breskens houden we een zwembad-les. 

Dit houdt in dat we de 1e zeilles met z’n allen naar het zwembad gaan en oefenen met vaardigheden in en rond de optimist.

Om mee te doen aan de lessen moet je lid zijn van WV Breskens. Dit kan zijn familielid maar je kan ook jeugdlid worden, dit kost 20 euro per jaar. Hiermee kan je dan niet alleen de zeillessen volgen maar ook bijvoorbeeld meedoen met activiteiten zoals de Funrace.

Naar gelang je ervaring wordt je ingedeeld in een groepje van maximaal 6 kinderen. Tijdens de lessen leer je op jou niveau basiskennis over knopen leggen en de wind, daarnaast leer je de vaardigheden van het zeilen in de optimist, aanleggen, sturen, de stand van je zeil en in de gevorderde groep zelfs af en toe een wedstrijdje. Voorafgaand aan de lessen in de jachthaven van Breskens houden we een zwembad-les om eerst weer eens kennis te maken met de optimist. 

De minimale eisen voor de zeillessen zijn: 

  • Zwemdiploma A (NL)
  • 8 jaar of ouder
  • Lid van Watersportvereniging Breskens

De Watersportvereniging Breskens heeft zelf een aantal optimisten beschikbaar die bij de inschrijvingen verdeeld zullen worden. Bij de gevorderde groep is het wel de bedoeling dat je een eigen bootje mee brengt, heb je geen eigen bootje dan kunnen we je eventueel helpen met het zoeken naar een bootje om te kopen, huren of lenen.

De lessen zijn meestal van 10:00 tot 16:00, indien dit anders is wordt dat op voorhand gecommuniceerd.

Er zullen 8 zeillessen worden gegeven + 1 zwembad-les.


De kosten voor de beginnerslessen zijn 75 euro 
Als je zelf een bootje mee neemt is dit 50 euro

De data zijn:

2 - 30 april, 7 - 14 - 28 mei, 4 juni, 9 juli, 10 - 23 september

2 april is de zwembadles en 23 september wordt het wvb Jeugdzeilkampioenschap gezeild

Inschrijven voor de 2017 lessen kan helaas niet meer, we zijn compleet volgeboekt voor dit seizoen

 500_optimist.jpg