Nieuwsbrief	Watersportvereniging Breskens

Club van 100 nieuwsbrief 2

Geachte heer/mevrouw,

   

   300_logo_eredivisie.png        

 

Beste club van 100 leden,

Na de vorige nieuwsbrief zijn er weer 2 evenementen en enkele trainingen gehouden door het eredivisie team.

Het weekeind in Aalsmeer met de eerste wedstrijdervaring in de eredivisie voor Lutgard en Sascha verliep weer prima. Ook nu bleken de nieuwe leden erg enthousiast en verliepen de wedstrijden goed. Zelfs 2 x een 1e plaats gevaren op zaterdag. We logeerden naast het evenement op de zeilschool en ook dat was een leuke toevoeging. Wel een flinke stempel op dit evenement was het bericht van het ongeval van Capella en de onzekerheid daarna hoe het met onze teamleden en de overige bemanningsleden was. Een telefoontje van Andreas ’s avonds om ons te vertellen dat het goed ging met hem was natuurlijk een grote opluchting maar tegelijkertijd hoorden we ook dat Hannes nog vermist was en Frans en Freddy overleden. De saamhorigheid en steun van alle andere teams in de eredivisie hebben ons goed gedaan. Op zondag voeren alle J’s met een zwart lint in de achterstag en is er bij de briefing stil gestaan bij het gebeurde.

Op donderdag 13 juli voeren Andreas en Ferdinand 2 handed de zomeravond wedstrijd met de J70 Joehoe en wonnen deze. Goede training natuurlijk voor Andreas als stuurman op stromend water. Dat zou mogelijk van pas komen in Scheveningen. Diezelfde avond werd Hannes gevonden, niet ver van waar we voeren. Een prachtige afscheid bijeenkomst voor Hannes werd op 22 juli in Breskens gehouden.

Deze zomer is er regelmatig gevaren met de Joehoe vanuit de haven van Breskens. Zo is er een aantal keer getraind en zijn er ook zomeravondwedstrijden gevaren. Bij de zomeravond wedstrijden blijkt de Joehoe het ook erg goed te doen en is al meerdere malen 1e geworden. Nog enkele trainingsdagen tussendoor en we waren weer klaar voor de strijd in Scheveningen.     

 

300_eredivisie_nieuwsbrief_2.jpg300_eredivisie_nieuwsbrief_2_2.jpg

 

            

Vrijdag was de eerste dag van het eredivisie in Scheveningen er is die dag niet gevaren vanwege de harde wind en voornamelijk te hoge golven. Scheveningen was die dag lagerwal. Zaterdag heeft de organisatie om 9u tijdens de briefing medegedeeld dat de wind nog te heftig was en er nog niet gevaren ging worden, mededelingen zouden volgen om 12u. Om 12u was de wind al wat afgenomen en ook de zeegang en heeft de organisatie besloten om uit te varen en een baan te leggen links buiten de haven van Scheveningen.
Op zaterdag middag zijn er uiteindelijk 2 flights van 3 wedstrijden gevaren. De eerste flight ging het goed en is Breskens in een sterk veld 4e geëindigd. De tweede flight is Breskens na een wat slechte start als laatste vertrokken en is het niet meer gelukt om andere teams nog in te halen, deze wedstrijd is Breskens 6e geworden. Rond half 8 waren de teams weer van het water af.
De Jachtclub Scheveningen had zaterdag avond voor alle teams visjes en een drankje in hun clubhuis aan de jachthaven.
De zondag is er hoopvol gestart aan de wedstrijden ondanks de zware wind voorspelling. Jammer genoeg is na de eerste wedstrijd de flight afgebroken vanwege te harde wind. Team Breskens was op dat moment helemaal gereed om te wisselen vanaf de Orca, de rib van Ferdinand. De wind was 30 knopen en windvoorspellingen gaven ook aan dat de wind alleen nog maar zou toenemen dus is er om 12u besloten om verder niet meer te varen. Er is geen prijsuitreiking gehouden omdat er daarvoor minstens 3 flights moeten zijn gevaren. De 2 flights die wel zijn gevaren tellen wel mee voor het eindklassement. Na de afsluiting hebben een aantal mensen van team Breskens nog geholpen de boten uit het water te halen en af te tuigen voor transport.

Marit van de Velde & Andreas Zwanenburg

Training Visserijfeesten

De zaterdag stond er een stabiele windkracht 2 tot 3 uit het westen en is er met 4 man gevaren, net zoals bij de eredivisie. Die dag vooral veel getraind op gijpen en overstag maneuvers. Hierbij lag vooral de nadruk op  timing en communicatie aan boord.

Op zondag was de wind erg variabel in richting en kracht. Met een windkracht 1-2 die heen en weer schommelde tussen zuid en noordwest was er vooral veel concentratie nodig. Deze dag hebben we op de kop van de plaat een boeitje uitgegooid en is er vooral getraind op boeirondingen en hijsen en droppen van de genaker. Zondag middag is Joehoe weer schoongemaakt en opgeruimd.

Trainingsdagen zijn zeer leerzaam en  nuttig. Trainingen zijn ook belangrijk om alle plaatsen aan boord goed te kennen en goed van elkaar te weten wie wat doet aan boord. We zijn als team dan ook erg blij met de mogelijkheid om een J70 te mogen gebruiken om extra ervaring op te doen. Dank je Manon. !!!

Nu weer in de voorbereiding voor het volgende evenement in Veere op 1, 2 en 3 september. Weer twee nieuwe jeugdleden die voor het eerst aan de wedstrijd mee zullen doen, dit keer Finn en Anouk.

Het is een druk weekeind in Veere met nog andere zeilactiviteiten zoals Delta Combi en Q cup.

 

UITNODIGING Veere 1, 2 en 3 september 2017

Dicht bij huis nodigen we jullie als leden van de club van 100 graag uit om ons live te komen aanmoedigen en aanschouwen. Ook zullen we zoals beloofd op zaterdag 2 september een activiteit voor de club van 100 organiseren waar we jullie natuurlijk graag allemaal ontvangen. Zo komt er de mogelijkheid om mee te varen op de Orca met uitleg over de wedstrijden door teamleden, zullen de bakkers onder ons zorgen voor taart en koek bij de tea, komt er een quiz met vragen over het team en de eredivisie met uiteraard een sportieve prijs voor de winnaar en sluiten we de middag af met oesters en bubbels. Uitgebreid programma en herinnering aan deze uitnodiging ontvangen jullie in de week ervoor.

We hopen op mooie wind, een lekker zonnetje en op jullie belangstelling !

 

Wij kijken uit naar Veere en zien jullie graag !

 

Eredivisie team WV Breskens

 

Op www.eredivisiezeilen.nl kunt u het team en alle wedstrijden volgen via de livestream.

Ook op de facebookpagina 300_facebook_logo.jpg van het team  zullen we iedere dag verslag en beeld geven. 

 

 

                WATERSPORTVERENIGING BRESKENS
Oosthavendam 1 - 4511 AZ Breskens NL - secretariaat@wvbreskens.nl

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u in ons nieuwsbriefbestand bent opgenomen.
Wenst u geen nieuwsbrief meer te ontvangen op dummy@dummy.nl dan kunt u zich uitschrijven.