Jeugdzeilen

Jeugdzeilen 2021

 

De vereniging is op zoek naar een nieuwe coördinator/organisator voor de jeugdzeillessen. Mara Vroon, die deze functie de laatste paar jaar vol enthousiasme heeft vervuld moet zich helaas wegens drukke werkzaamheden terug trekken. De zeillessen worden gegeven in de haven van Breskens en voor de gevorderden soms daarbuiten, met het clublokaal als basis.

Bent u/ben jij wellicht die enthousiaste, communicatieve zeiler met organisatie talent die de jeugd van onze watersport vereniging naar een bijzondere, leuke en leerzame opstap naar de grote zeilwereld bij kunt staan? Laat het horen!!!

Verder is de vereniging op zoek naar coaches voor de zeillessen. Heeft u/heb jij zeilervaring en bent u/ben jij genegen uw/jouw kennis aan de volgende generatie over te brengen? Laat het weten !!!

Maar we zijn er nog niet. Er wordt ook nog gezocht naar wat hulptroepen. Bent u/ben jij vaak of wel eens op de zondagen in de haven te vinden, wellicht is het dan iets om eens een handje toe te steken bij het vaarklaar maken en later weer opruimen van al het materiaal (optimisten en begeleidingsbootjes), of om een stukje begeleiding op het water voor uw/jouw rekening te nemen.

Iets voor u/voor jou ? Schrijf een mailtje naar secretariaat@wvbreskens.nl. Wij nemen contact op !!!

 

 

Dit was Jeugdzeilen 2019

 

In 2019 staan er weer enthousiaste groep met trainers en helpers klaar voor de zeillessen van de Watersportvereniging Breskens. Het beloofd weer een jaar vol zeilplezier te worden.

Afhankelijk van je ervaring wordt je ingedeeld in een groepje van 6 tot 8 kinderen, je kan natuurlijk ook meedoen zonder ervaring.

Tijdens de lessen leer je op jouw niveau basiskennis over knopen leggen en de wind, daarnaast leer je de vaardigheden van het zeilen in de Optimist, aanleggen, sturen, de stand van je zeil en in de gevorderde groep zelfs af en toe een wedstrijdje.

De zeillessen worden gegeven in de haven van Breskens. De gevorderde groep gaat ook naar buiten als het weer het toelaat. 

Voorafgaand aan de lessen in de jachthaven van Breskens houden we een zwembad-les om kennis te maken met de optimist.

De data van de lessen zijn als volgt:

2019

Zondag 7 april (kennismaking, materiaal klaarmaken & zwembadles)

Zondag 14 april 

Zondag 19 mei

Zondag 26 mei

Zondag 2 juni

Zaterdag 22 juni Funrace

Zondag 30 juni

Zondag 8 september

Zondag 22 september (WVB Jeugd Clubkampioenschap voor alle deelnemers)

 

De lessen zijn meestal van 10:00 tot 16:00, indien dit anders is wordt dat op voorhand gecommuniceerd.

 De minimale eisen voor de zeillessen zijn:

  • In bezit van een Zwemdiploma A (NL)
  • 8 jaar of ouder
  • Geschikte zeilkledij waaronder wetsuit met lange armen / benen en een geschikt zwemvest.
  • Lid van Watersportvereniging Breskens, dit kan zijn familielid maar je kan ook jeugdlid worden, dit kost 20 euro per jaar. Hiermee kan je dan niet alleen de zeillessen volgen maar ook bijvoorbeeld meedoen met activiteiten zoals de Funrace.

De Watersportvereniging Breskens heeft zelf een aantal Optimisten tot haar beschikking die gebruikt kunnen worden door beginners. Naar gelang de inschrijvingen zullen deze verdeeld worden, inschrijven kan dus met en zonder boot. Bij de gevorderde groep is het wel de bedoeling dat je een eigen bootje mee brengt, heb je geen eigen bootje dan kunnen we je eventueel helpen met het zoeken naar een bootje om te kopen, te huren of te lenen.

De inschrijvingen zijn open tot 28 februari, daarna worden de groepen samengesteld en krijgt u een bevestiging. De inschrijving alleen is geen garantie dat u ook mee kunt doen.

Het jeugdzeilen wordt volledig georganiseerd met vrijwilligers, ieders bijdrage en of sponsoring is meer dan welkom. 

Inschrijfgeld met eigen boot: € 55,-

Inschrijfgeld zonder eigen boot: € 80,-

 

 

 500_optimist.jpg

 

 

 

 

 

 

Om deze site goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid